Suomen Taitoluisteluliiton sosiaalisen median pelisäännöt

1.7.2016

Parhaimmillaan sosiaalisen median eri muodot tarjoavat mukavaa ajan vietettä, tärkeää tietoa ja käyttäjilleen laajan verkostojen kentän. Sosiaalisessa mediassa on helppo lähestyä ihmisiä, eikä aina ole itsestään selvää, miten laajalle keskustelut ja kommentit voivat levitä. Lähtökohtaisesti hyviinkin asioihin voi liittyä väärinkäytöksen riskejä.

Toivomme, että luet ajatuksella läpi Suomen Taitoluisteluliiton sosiaalisen median pelisäännöt ja otat ne huomioon.

Edustetaan lajiamme kunniakkaasti myös sosiaalisen median kaukaloissa!

Tämä ohjeistus on tehty taitoluisteluseurojen työntekijöille, seuratoimijoille, vanhemmille ja luistelijoille.

• Tutustu huolella käyttäjäasetuksiin.

• Huolehdi siitä, että profiilisi asetukset ovat sellaiset, että tarvittaessa et näytä kaikille kaikkea.

• Jos olet itse yli 18-vuotias,valmentaja tai seuratoimija, mieti tarkkaan haluatko olla alaikäisten luistelijoiden kaveri ja haluatko jakaa yksityiselämäsi heidän kanssaan.Toisaalta,voit aina rajata erilaisia ryhmiä ja päättää mitä tietoja jaat kunkin ryhmän kanssa.

• Huomioi myös, että jos valmentajan tai seuratoimijan roolissa kaveeraat yhden alaikäisen luistelijan kanssa, olisi silloin reilua kaveerata kaikkien kanssa. Näin vältytään tilanteilta jossa ”suositaan” yhtä, mutta ei toista.

• Mikäli sinulla on alle 18-vuotiaita kavereita, huolehdi että et julkisesti keskustele tai tuo profiilissasi tai statuksessasi ilmi esim.alkoholin käyttöön liittyviä asioita.

• Älä arvostele työnantajaa, työtoveria,valmentajaa, luistelukaveria tai edustamaasi ryhmää julkisesti, sillä yksi mielipide saattaa leimata koko yhteisön.
  • Muista, että edustat työsi ja harrastuksesi takia seuraa, vaikka olisit vapaa-ajalla.

• Seuran työntekijät ja jäsenet kohtelevat kunnioittavasti sekä omia että muiden seurojen luistelijoita/joukkueita ja valmentajia eivätkä esim. arvostele negatiivisesti muiden suorituksia. Tuomareita ei myöskään arvostella julkisesti.

• Puhu totta, älä vääristele.

• Arvosta muiden kommentteja ja kunnioita verkkokeskusteluja.

• Jos huomaat mokanneesi, pyydä anteeksi ja korjaa tekemäsi virhe avoimesti. Älä yritä peitellä mokaa

• Muista kiitos aina kun siihen on aihetta.

• Kirjoita vain sellaista jonka voisit sanoa kasvotusten ystävillesi, työkavereillesi tai pomollesi.

• Muistathan, että pienelle ryhmälle tarkoitettu viesti saattaa levitä yllättävän laajalle. Harkitsemattomat kirjoitukset saattavat tulla vastaan myöhemmin elämässä.

• Vaikka ympäristö olisikin suljettu, ei sielläkään pidä kirjoittaa mitään sellaista josta voi olla haittaa seuralle, urheilijoille tai lajin maineelle. Kaikesta mitä verkkoon laitetaan, jää jälki.